Om Mælen gård

DSC_0072

Mælen gård er en gammel og ærverdig gård med lange tradisjoner innen landbruk, jordbruk, skogbruk, jakt og fiske. I dag er det ikke fjøsdrift på gården, men det er produksjon av korn og potet.

Gården ligger idyllisk til langs Namsens bredd, omkring 17 km fra Namsos, og 3 km fra Skage og riksveg 17.

IMG_0734

tablå langs turstien Mælen-Skage

Kjenner du til Melamartnan vet du hvor gården befinner seg. Siden 1700 tallet var Mælen handelssentrum i Namdalen, og et knutepunkt mellom kyst og fjell for utveksling av varer. En gang i året (første helg i oktober) var det duket for marknad, der handelsfolk fra fjærn og nær samlet seg til hestehandel, fest og moro. I senere år har man gjenopptatt tradisjonen, og nettopp Mælen gård huser mesteparten av dette  arrangementet. Du kan lese mer om Melamartnan her.

Fra gården nede ved elva, og vestover langs Namsen går det sti helt til Skage sentrum. Langs stien står det tablåer der du kan lese om det tradisjonsrike laksefisket i Namsen. Her kan du vandre i fred og ro, nyte naturen, elva og fuglelivet.

På gården bor Ragnhild Amalie og Lasse , Jonas , Helene, Tore Jørgen og Almuataz. Vi har en berner sennen hund som heter Luna. 3 katter finnes også på tunet, de heter Sahara(grå), Brus(spraglete) og Mario (spraglete). Vi er her alle sammen for at du skal få god hjelp og informasjon om du trenger det under oppholdet.